כל הורה לתאומים יאמר שאין ברכה גדולה יותר מלקבל תאומים במתנה, ורק הורה לתאומים מבין מה בדיוק המשמעות של לגדל תאומים. לצד הברכה הגדולה הזאת, ישנם קשיים ואתגרים לא מבוטלים. חלקם טכניים ופיזיים אך החלק הארי של הקשיים הוא מנטאלי.
לא צריך להיות מהנדס גרעין כדי להבחין בקשיים הפיזיים שעיקרם: צריך הרבה ידיים מטפלות והרבה פעמים יש רק זוג אחד. צריך להאכיל שניים כשלרוב זה במקביל. צריך לקלח, להלביש, לחבק, לנשק, להרים, לערסל שניים עם שתי ידיים. כל ילד בעצם צריך את הדברים הללו. אז מהו הקושי האמתי? לחבק ילד אחד כשהשני בוכה. לקלח ילד אחד כשהשני בוכה. להלביש בגדים אחרי אמבטיה במהירות האור בחורף כשקר תינוק א’ כדי שתוכלו להלביש מיד גם את תינוק ב’. לרדוף אחרי תינוק אחד שהתחיל ללכת, ואחותו בורחת לצד השני בדיוק. לחגור במהירות חגורות בטיחות באוטו בצד אחד ואז לרוץ לצד השני. להבין שבחורף כשנכנסים לאוטו כל האופרציה לוקחת זמן ולכן בהכרח מישהו הולך להירטב בגשם. מה עוד קשה? העייפות קשה. קשה פי שניים מילד אחד כי לתאומים יש תכונה נפלאה בינקות, שהם יודעים להתעורר לא במקביל כדי להשלים זמן איכות עם ההורים.
אבל כל הקשיים הללו לא מתחילים לתאר אפילו את האתגרים המנטאליים שהורים לתאומים עוברים. ייסורי המצפון לגבי קנאה בין אחים זאת אחת ה”מכות” הכי קשות. במרחק לא רבב ממנה צועדת בגאווה ההבנה הכי מבלבלת, שתאומים הם אחד וגם שניים. שצריך לאפשר לכל אחד מהם לפתח אישיות, יכולות ואופי משלו.ה אבל שתמיד יוכלו להישען אחד על השני.ה.
אז אחרי כל הפחדים, בואו נדבר קצת על הפתרונות. קודם כל בקשו עזרה ממשפחה, חברים, ואפילו קבלו עזרה בתשלום. חלקו עבודה בבית, של כביסות, כלים, בישולים ועם הקטנים ותרשו לעצמכם גם לקחת מדי פעם הפסקה של שעה שעתיים של מנוחה, ספורט, בית קפה או כל מה שתירצו. ככל שתבקשו יותר עזרה, תופתעו לגלות שהיא קיימת. לסייע להורים לתאומים תמיד מרגיש כמו שליחות והרבה אנשים נרתמים למשימה. שנית, לא הכל חייב להיות במקביל. אפשר לקלח בנפרד, להאכיל אחד.ת אחרי השני.ה ולגבי חיבוקים, נשיקות והרמות על הידיים, אפשר גם בנפרד, אבל תתפלאו כמה כוחות יש לנו בידיים כשצריך להרים 2 בידיים זה אפשרי ואפילו מרגש.
הקנאה היא קשה בין אחים. אל תיכנסו להגדרות ולתפקידים. כך זה תמיד בין אחים ולא רק בין תאומים. הבעיה הבולטת יותר אצל תאומים היא שגם אנחנו נוטים להשוות. אז אל! פשוט אל תשוו. תמיד תתנו לכל ילד מה שהוא צריך. בלי להסתיר משאר הילדים בבית, בלי להחביא ובלי לשקר. תיקנו לכל אחד.ת תמיד מה שהוא.יא צריכים באותו הרגע. לא חייבים לקנות לכולם רק כדי שהשני.ה לא יקנא. ככה תלמדו את הילדים שכל אחד תמיד יקבל בבית מה שהוא זקוק לו ואין תחרות על משאבים.
תנו לכל אחד ליצור את האופי שלו, את הכישרונות שלו ואת היכולות שלו. הדגישו תמיד את הצדדים החיוביים בלי להשוות לתאום השני. למשל, תוכלו להגיד “אתה מתנהג נפלא” ולא להגיד “אתה תמיד ילד טוב, ואחיך שובב”.
אל תיכנסו להגדרות תפקידים. אנחנו לא במחנה צבאי ולכן אין צורך בהגדרות רשמיות. בבית לכל ילד מותר להיות גם ספורטאי וגם קצת עצלן. גם תלמיד מצוין ולפעמים להיכשל. גם החבר הכי טוב וגם לריב.
ולסוגיה האחת לפני אחרונה, איך ליצור אישיות נפרדת וגם זוגית. ראשית, צרו להם סיטואציות שהם יכולים להיות יחד וזכרו תמיד, שכמו שהם זקוקים לכם ההורים, הם זקוקים האחד.ת לשני.ה. לכן, שימו אותם לשכב יחד לפעמים. אם תצליחו, מקלחת משותפת. זמן משחק יחד ועוד. אתם תידהמו לגלות איזה כיף שהם מעסיקים אחד.ת את השני.ה מההתחלה ומאפשרים לכם קצת זמן שקט. אבל יחד עם זאת, תנו לכל אחד ביטוי אישי. זמן לבד אתכם, בילוי אישי לבד, זמן לבד עם עצמו. בזמני משבר וריב, השתדלו לא להתערב. תנו להם לסדר את היחסים. אם תתערבו בכל פעם שיש להם ריב, הם לא ילמדו לעולם להשלים ולהסתדר בעצמם. אם אתם מרגישים שאין ברירה, התערבו תוך שיקוף הרגשות ותיווך ביניהם מבלי לבחור צד. נסו לתת להם תחושה שיחד הם כוח חזק יותר, ושיחד עם זאת, כמו בנישואים טובים לכל צד יש אינדיבידואל וחיים משלו וזה בסדר גמור.
לעניין האחרון שמטריד הרבה הורים שבדרך, בפרט אימהות. הנקת תאומים. פה המקום לגלות לכם שהנקת תאומים אפשרית ואפילו קלה בהרבה מלרחוץ כמויות של בקבוקים כל יום. יחד עם זאת, תחילתה שונה מהנקה של ילד אחד. לכן, אם את בוחרת להניק תאומים, תעברי מראש הכנה להנקה ואף תכיני לך מספרי טלפון של יועצות הנקה שמומחיות ומנוסות בהנקת תאומים. בקורסים שלנו, תוכלי למצוא בפרק “הטיפול היומיומי” סרטון על תאומים ובקורס “הכנה להנקה” המון סרטונים שיכינו אותך להנקה באופן כללי ולהנקת תאומים בפרט.
אחרי ולפני הכל, תזכרו שתאומים הם בהחלט ברכה כפולה ותיהנו מכל הדרך של הגידול, כי היא המטרה האמתית.